top of page

Veertig jaar bij de zaak

In een scène in de serie Fawlty Towers waar John Cleese het volgende zegt: “Tsjieee” en hij kijkt op. “Wat was dat?”, wordt er gevraagd. “Oh niks, dat was mijn leven.”

Het gaat zeker snel maar als ik alle momenten terugkijk, dan moet het haast wel een heel lange tijd zijn. Met de meest bijzondere momenten: de geboortes van onze zoons (van mijn toenmalige vrouw en mij).

Vandaag een mijlpaal in mijn leven, al barst het van de mooie momenten en het gaat maar door. Het werk is heel leuk, met mijn collega en broer… Totaal verschillend, maar twee handen op één buik. We spreken elkaars taal maximaal, in aanvullende zin. Mijn leven eromheen en erdoorheen… De hobbelige weg vol hoogte- en dieptepunten, net als bij ieder ander. De kluizenaar aan het einde van een bijzondere regenboog aan de horizon. Het werkelijke goud, waar ook de liefde in de andere wereld schittert. Ik geniet elke dag en als ik wakker word, popel ik om te beginnen aan wat dan ook.

Maar terug naar vandaag, mijn werk. In 1980 begon ik na een afgebroken studie en een half jaar werken op Schiphol bij een bedrijf als werknemer. Zes jaar later kocht ik samen met mijn broer dat bedrijf.

Op één november 1980, vandaag veertig jaar geleden, stapte ik over de drempel en liep ik een wereld in die zo ver bij mij vandaan lag. Langzaam maar zeker vond ik mijn weg, steeds op een stap afstand van de anderen.

Veertig jaar verder, zo vele veranderingen… Van geen computer tot kleine mobiele telefoon. Van uren overleg tot in enkele minuten beslissen, sturen ook. Nooit doen wat niet kan worden waargemaakt en vooral: ‘In chaos worden de mooiste dingen geboren.’ Daar geniet ik van.

Van oplossing naar oplossing. Mijn interesse voor de kunst gaat gelijk op.

Inspirerend, maar vooral ontmoetingen maken mijn leven. Iemand zei het me eens: ‘Jij verzamelt ontmoetingen.’ Ja, zo goed als mijn hele leven al… en bijna elke ontmoeting nog vers in het geheugen.

En nu bundel ik veertig jaar bij dezelfde zaak in één zin: ‘Hoe mooi dat ik word betaald voor iets wat ik zo leuk vind om te doen.’

Comments


bottom of page